Епископ Атанасиј (Јевтиќ): „…Во Грција има и такви, малкумина лажни зилоти, кои зборуваат дека бројот на антихристот секому ќе му биде всаден, па ќе го носиме на себе. Но, јас мислам дека сето тоа е ветер во магла. Зарем со таква површност ѓаволот ќе нè заведе, со компјутери и со нумерирања?…“

Целосниот текст можете да го прочитате тука.