Таг: Зоран Бојаровски

Политичките елити во Македонија ја инструментализираат верата за нејзини сопствени цели

„Отворено“, ТВ 24 Вести, 14 Март 2016 год.

Во телевизиската дебата, посочена во насловот, Зоран Бојаровски истакна дека во Р. Македонија нема верска толеранција, бидејќи не се почитуваат основните човекови права и верски слободи загарантирани со Уставот и со ратификуваните меѓународни документи, чии принципи за слободно практикување на верските слободи и здружување, по тој основ треба да ги почитува и овозможува државата, која себеси се нарекува демократска.

Прочитај повеќе

Разговор помеѓу иднината и минатото

Во вестите на ТВ Канал 5, денес (14.05.2014), се водеше дебата помеѓу новинарите Зоран Бојаровски и Бранко Ѓорѓевски.

Прочитај повеќе

Анализа на „Анализа 24“

Ако сите Цркви велат прво да биде ослободен Архиепископот Јован, тогаш само глувите мислат дека неговото ослободување не е почеток на решението.

На ТВ 24Вести, во емисијата „Анализа 24“, на 09. 05. 2014 г., се водеше дебата помеѓу новинарите Зоран Бојаровски и Марјан Николовски во однос на проблемот со расколот на МПЦ и ослободувањето на Архиепискпот Охридски Јован од затвор.

Прочитај повеќе

Интелектуалното слепило и последниот балкански шпиун

Димитар Мирчев уште во првите редови на својата колумна, во која трага по одговорите зошто јавниот и медиумскиот простор кај нас со „претеризам“ (терминот е на Мирчев), е монополизиран од МПЦ, се откажува да го види одговорот во Православната Охридска Архиепископија (ПОА), не препознавајќи дека единствената канонска православна Црква кај нас, меѓу другото, има за цел да ја оттргне од прегратките на политиката, црквата, која таму ја ставија политичарите.

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén