Таг: видео

Политичките елити во Македонија ја инструментализираат верата за нејзини сопствени цели

„Отворено“, ТВ 24 Вести, 14 Март 2016 год.

Во телевизиската дебата, посочена во насловот, Зоран Бојаровски истакна дека во Р. Македонија нема верска толеранција, бидејќи не се почитуваат основните човекови права и верски слободи загарантирани со Уставот и со ратификуваните меѓународни документи, чии принципи за слободно практикување на верските слободи и здружување, по тој основ треба да ги почитува и овозможува државата, која себеси се нарекува демократска.

Прочитај повеќе

Расколнички лет во место на г. Агатангел

Со расколникот г. Агатангел едноставно не вреди да си го губам времето. Тој си е своевидна маскота на еМПеЦе-то, нејзин најверодостоен израз. Затоа, после неговиот испад (05.10.2014, „Република“), ќе му посветам само неколку реченици.

Прочитај повеќе

Бугарските аналитичари за МПЦ

Еве што мислат бугарските аналитичари за МПЦ, во емисијата „Вера и општество” на Бугарската национална телевизија – БНТ1.

Прочитај повеќе

Разговор помеѓу иднината и минатото

Во вестите на ТВ Канал 5, денес (14.05.2014), се водеше дебата помеѓу новинарите Зоран Бојаровски и Бранко Ѓорѓевски.

Прочитај повеќе

Анализа на „Анализа 24“

Ако сите Цркви велат прво да биде ослободен Архиепископот Јован, тогаш само глувите мислат дека неговото ослободување не е почеток на решението.

На ТВ 24Вести, во емисијата „Анализа 24“, на 09. 05. 2014 г., се водеше дебата помеѓу новинарите Зоран Бојаровски и Марјан Николовски во однос на проблемот со расколот на МПЦ и ослободувањето на Архиепискпот Охридски Јован од затвор.

Прочитај повеќе

10 години од страдањата за Христа во Р. Македонија

Ние нема кон оние што го ставија Архиепископот Јован во затвор и што ја гонат Црквата во Македонија, значи нема кон нив да упатуваме наши зборови.

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén