Угледниот весник „Македониа“, од Р. Грција, во обемното неделно издание од 26-ти Октомври 2014 год., објави репортажа, во којашто прави анализа на државниот прогон, кој на верска основа се спроведува врз Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован и Православната Охридска Архиепископија.

Прочитај повеќе