Една религиска жолта штампа објави многу битна информација дека Бигорскиот игумен Партениј бил со своите монаси на Света Гора. Толку паднаа критериумите, што јавноста веќе отрпна на ниското расколничко ниво. Замислете колку монаси, православни па и католици секојдневно ја посетуваат Света Гора, но од тоа не прават фама ни вест. Мило ни е што се […]

Прочитај повеќе