Злобниот, за своја среќа ја смета несреќата на другиот човек. Некои луѓе, кога гледаат како страдаат животни, се натажуваат. А, злобниот, не само што не чувствува жал пред страдањата на човекот, туку се оѕверува уште повеќе, правејќи сѐ да го уништи другиот, бидејќи тоа му причинува радост.

Прочитај повеќе