Таг: соопштение

Протести Битола

Повик до Социјалдемократскиот Сојуз на Македонија

СДСМ низ годиниве во својата политичка агонија, неброено многу пати истакнуваше, доколку ја преземе власта во свои раце, преку владеењето на правото, конечно ќе расчисти со криминалните структури во Внатрешната Македонска Револуционерна Организација – Демократската Партија за Македонско Национално Единство, и со останатите корумпирани, криминализирани членови од македонското општество кои се во врска со споменатата […]

Прочитај повеќе

Архиепископот Јован конечно ослободен

На 02 Февруари 2015 год., од затворот Идризово, кај Скопје, беше ослободен Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, после условниот отпуст што му го даде Апелациониот суд од Скопје. Во периодот од неговото ослободување од затворот до 23 Март 2017 год., Архиепископот Јован е условен да не изврши ново кривично дело од ист карактер.

Прочитај повеќе

Ние нема да отежнуваме, а се надеваме дека совеста ќе проработи кај сите

Нашиот копнеж е да бидеме едно во Црквата со нашите браќа од МПЦ, која, за жал, сѐ уште не е дел од Соборното Православие.

Прочитај повеќе

Соопштение од ПОА по повод јавното барање на МПЦ за помилување на Архиепископот Јован

Јавното барање, Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован да биде помилуван од затворската казна, коешто на 22 Декември 2014 год. го објави МПЦ, непризната од останатите Цркви, го цениме како значаен чекор кон воспоставувањето дијалог за канонскиот статус на таа црква во семејството на признатите православни Цркви.

Прочитај повеќе

Го водат на погубување?!!!

Злобниот, за своја среќа ја смета несреќата на другиот човек. Некои луѓе, кога гледаат како страдаат животни, се натажуваат. А, злобниот, не само што не чувствува жал пред страдањата на човекот, туку се оѕверува уште повеќе, правејќи сѐ да го уништи другиот, бидејќи тоа му причинува радост.

Прочитај повеќе

Хуманитарната организација „Воскресение“ на Православната Охридска Архиепископија го доби и вториот случај во Европскиот суд за човекови права против Владата на Р. Македонија

Со допис од 02 Октомври 2014 год., владиниот агент во Бирото на застапување на Р. Македонија пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур, ја информира хуманитарната организација „Воскресение“ дека Владата на Р. Македонија е подготвена да ги уплати досудените средства од Европскиот суд за човекови права во предметот 43566/08, којшто хуманитарната организација „Воскресение“ го водеше против Р. Македонија.

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén