Рускиот ветер повторно ги разбранува македонските едра. Исто како и пред 10 години кога блажено починатиот Патријарх Павле беше во Москва кај тогашниот Руски Патријарх Алексеј II. Во таа пригода, Патријархот Алексеј, обраќајќи се до македонската јавност, гласно објави една многу голема вистина, која гласеше буквално вака: 

Прочитај повеќе