Изненадувачка е упорноста на некои христијани да не се причестуваат редовно. Тоа личи на лош сон… Во далечните времиња царевите гонители издавале закони со кои им забранувале на христијаните да се причестуваат, та христијаните оделе во пресрет на смртта, само за да би учествувале во Евхаристијата. А многу современи христијани се борат за правото да не се причестуваат. И таквото право ѝ го препишуваат на најправилната и најверната традиција. А тоа е монструозна традиција.

Прочитај повеќе