Таг: прашања

10 прашања за оние, коишто не се плашат да ја знаат вистината

Во посета на Православната Охридска Архиепископија, од 05-ти до 11-ти Август 2007г., се наоѓаа свештеникот на Руската Православна Црква, отецот Даниил Сисоев (кој 19-ти Ноември 2009г. маченички пострада во својот храм, кога беше застрелан од исламски екстремист), и професорот Јуриј Максимов (сега ѓакон Георгиј Максимов), и двајцата од Москва. 

Прочитај повеќе

За новите биометриски документи

Епископ Атанасиј (Јевтиќ): „…Во Грција има и такви, малкумина лажни зилоти, кои зборуваат дека бројот на антихристот секому ќе му биде всаден, па ќе го носиме на себе. Но, јас мислам дека сето тоа е ветер во магла. Зарем со таква површност ѓаволот ќе нè заведе, со компјутери и со нумерирања?…“

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén