Сведоци сме дека веќе подолго време и нашата татковина е на некаков крст. Званично, прогласена е револуција, без оглед што таа го носи името: „шарена“. Секоја, пак, револуција се прави заради превреднувања на вредностите. Нешто што е многу потребно на општеството во кое живееме. Вредностите што се усвоени уште од времето на комунизмот останаа, за жал, во нашево општество непревреднувани. По падот на комунизмот речиси ништо не променивме од лажните вредности и последиците од тоа ги трпиме денес.

Прочитај повеќе