Таг: Пимен

Дилетантизмот на Пимен

(кус осврт на емисијата „На иста страна“, прва епизода) Овој Пимен по сѐ изгледа е најголем дилетант во МПЦ. За Марјан Николовски не е чудно што си прави експерименти, особено кога неговиот проект е добро платен. Но на ваков синкретизам во никој случај не смеел да се согласи Пимен. Да влезе во џамија, кога таму […]

Прочитај повеќе

Христос се роди и за непризнатата МПЦ, но таа сѐ уште, за жал, претпочита да верува во минливите политичари

„Црквата треба да е совест на општеството и на секоја власт што го води, да искритикува очигледни злоупотреби, а не да бидеме доживувани како приврзок на секоја власт, како декор при поставување темели или при сечење црвени ленти“, вели отец Пимен, за „Нова Македонија“, број 23654, вторник, 5. 1. 2016 год.

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén