Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован на 17-годишнината од епископската хиротонија изговори вдахновена омилија, во која истакна дека страдањето за единството, коешто паѓа на припадниците на канонската Архиепископија, не е за срам, туку за секоја пофалба.

Прочитај повеќе