МПЦ имала автономија од 1959 г.? Ако имала, тогаш нека го покаже, еве тука веднаш и јавно, нивниот Томос за автономија. Да го видиме сите. Тоа што го имала, сигурно не го имала на писмено. Томосот што го доби ПОА врз основа на Нишкиот договор е основата на која се гради Црквата во Р. Македонија, бидејќи тој Томос е потврдата за Соборноста на Црквата, за Соборното Православие.

Прочитај повеќе