Во низата канонизации на “светители” кои непризнатата МПЦ-ОА ги направи оваа година, од Facebook коментарите и од пораките упатени до Соборно Православие, дознаваме дека оваа непризната црква негува посебен однос кон ликот и делото, не на Христос од соборната црква, туку кон игуменот во раскол Партениј.

Прочитај повеќе