Ние исповедаме една Црква, а сè останато се ереси и расколи.

Сметам дека давањето име: „Црква“, за еретичките и расколничките заедници, е апсолутно неправилно и богословски, и догматски, и канонски, зошто постои една Црква Христова, па не можеме, еретичките и расколничките заедници или групи да ги нарекуваме Црква.

Прочитај повеќе