Таг: идентитет

Прегратката на Владата на Р.М. и Синодот на МПЦ

Се разбира не се сложуваме во сѐ со г-ѓата Соња Крамарска, но кога би се сложувале во сѐ, зар не би било тоа највисок степен на самобендисаност и самодоволност?!

Прочитај повеќе

Со удирањето по Црквата Христова – нема убава иднина

На 18 Септември 2014 г., во центарот на Скопје, главниот град на Република Македонија, албанскиот политичар Н.Х., пред насобрани граѓани и поддржувачи ја прочита Декларацијата за формирање Република Илирида, додавајќи дека главен град на „новопрогласената република“ исто така ќе биде Скопје.

Прочитај повеќе

Георги Тасев: Коментар кон колумната на Радмила Заревска – Мотивациски говор, од партиско-полициска фиока

Рускиот ветер повторно ги разбранува македонските едра. Исто како и пред 10 години кога блажено починатиот Патријарх Павле беше во Москва кај тогашниот Руски Патријарх Алексеј II. Во таа пригода, Патријархот Алексеј, обраќајќи се до македонската јавност, гласно објави една многу голема вистина, која гласеше буквално вака: 

Прочитај повеќе

Етничка Црква не постои, тоа би било племенска синагога!

Етничка Црква не постои, тоа би било племенска синагога. Да се надеваме дека во иднина, одредени новинари (вклучително и М. Марковиќ) нема да бараат и етнички чист Христос.

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén