Таг: гуруизам

Излезе од печат црковниот календар за 2015 год. на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска

Од печат излезе православниот календар за 2015 година, во издание на Архиепископијата охридска и Митрополија скопска. Оваа година, тој е посветен на правилната духовност. Календарот започнува со пролог на Неговото Преосвештенство Епископот брегалнички и Местобљустител битолски г. Марко којшто во продолжение го пренесуваме во целост.

Прочитај повеќе

Анализа на изјавата на расколничкиот свештеник Стефан Санџаковски, дадена за Дојче Веле на Македонски

Господ ни е сведок дека ние во Соборното Православие немаме никакви неубави чувства за расколничкиот поп Стефан Санџаковски, туку напротив можеме да речеме дека ни е симпатична фигура, голем водач кој може да покрене широки народни маси, човек, светски познат теолог, како сакате наречете го.

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén