Атмосферата, којашто ни ја создава овој празник, а Христос ова го прави не за себе, туку за нас, и сѐ што прави Христос, го прави за човекот, значи оваа атмосфера, оваа светлина бива за да ни биде покажано предназначението наше, т.е. без престан да ја созерцуваме таворската светлина и да го обожуваме нашето постоење, овде кадешто тоа е единствено возможно во полнота, значи во единството и соборноста на Телото Христово.

Прочитај повеќе