Таг: Епископ бачки Иринеј Буловиќ

Директно: Бранко Ѓорѓевски – удбашки новинар!

На почетокот едно логично прашање: зошто политичко-полицискиот назначеник Бранко Ѓорѓевски „одоколу“ ги пука своите ќорци од удбашка пропаганда врз Епископот бачки Иринеј, а не врз расколничката МПЦ која бара да преговара, помеѓу другите, токму и со Епископот бачки Иринеј?

Прочитај повеќе

Епископ бачки г. Иринеј: Расколничката МПЦ треба да знае дека нашата љубов кон нив не е секната и дека СПЦ ќе направи сѐ што зависи од неа за раната на расколот да се залечи

Колку за Српската Црква, на која ѝ претстојат преговори со канонски непризнатата Македонска Православна Црква, е важно тоа што една од темите на Сеправославниот Собор ќе биде и автономијата на Црквата и начинот на нејзиното прогласување?

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén