Таг: Димитар Белчовски

За “Изгрев” испрани повеќе од 6 милиони евра. Лажниот сведок, расколникот Димитар Белчовски, директно вмешан

За “Изгрев” биле испрани повеќе од 6 милиони евра.

Расколничкиот клирик Белчовски се потпишувал и ставал печати на документите за “Изгрев”, расколничката МПЦ лажела дека тоа е фалсификат, графолошкото истражување покажало дека потписот на Димитар Белчовски и печатот на расколничката МПЦ се автентични.

Прочитај повеќе

Едно потсетување: Ќе се апси и во МПЦ

Расколничкиот клирик Димитар Белчовски вчера се појавил пред судот за да сведочи против Архиепископот Јован и Православната Охридска Архиепископија. Уште една шизофрена состојба во која, за жал, се наоѓа расколничката МПЦ – од една страна моли за преговори преку кои би ја надминала својата расколничка положба, а од друга страна прави сѐ за да не дојде до тие преговори.

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén