Таг: Бранко Ѓорѓевски (Страна 2 од 2)

Георги Тасев: На непромисленоста ѝ нема помош. Коментар на текстот на Бранко Ѓорѓевски за „Дневник“

Дежурната медиумска труба на расколниците од МПЦ, Бранко Ѓорѓевски со својот ненаострен молив повторно замавна по интелигенцијата на граѓаните.

Прочитај повеќе

Разговор помеѓу иднината и минатото

Во вестите на ТВ Канал 5, денес (14.05.2014), се водеше дебата помеѓу новинарите Зоран Бојаровски и Бранко Ѓорѓевски.

Прочитај повеќе

Георги Тасев: Реплика на новинарски текст – Расколнички диоптер за самозалажување

Деновиве во медиумите излезе уште еден, пропагандистички, без содржина памфлет, кој повторно се занимава со Православната Охридска Архиепископија. Автор на текстот е дежурниот одработувач на валканите работи, познатиот „експерт“ за црковните прашања, г. Бранко Ѓорѓевски, во чии написи никогаш како страна нема да ја чуете Црквата, туку еднострано, само ставовите на истите партиско-полициски структури, кои го создаваа расколот во нашата татковина.

Прочитај повеќе

Страница 2 од 2

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén