Таг: Бранко Ѓорѓевски (Страна 1 од 2)

Бранко Ѓорѓевски

Бранко Ѓорѓевски констатира дека Православната Охридска Архиепископија е непобитна реалност во Република Македонија

Новинарот Бранко Ѓорѓевски во „Дневник“, од 13 март 2017 година има објавено текст со наслов „Не може да помине Тиранската платформа“, во која пренесува изјава на Данчо Арсов, верник на Православната Охридска Архиепископија.

Прочитај повеќе
Бранко Ѓорѓевски

Расколничките епископи, свештеници и монаси од еМПеЦе-то на буништето на историјата

Во еден свој неодамнешен и, по обичај, пропагандистички текст, канта-тропа, политичкиот назначеник Бранко Ѓорѓевски, несакајќи го запечатува фактот дека МПЦ е расколничка организација со тапија.

Прочитај повеќе

Бранче пак против Црквата

Верскиот канта-тропа пропагандист, во своето најново „остварување“, повторно ги сподели своите расколнички фрустрации во јавноста. 

Прочитај повеќе

Директно: Бранко Ѓорѓевски – удбашки новинар!

На почетокот едно логично прашање: зошто политичко-полицискиот назначеник Бранко Ѓорѓевски „одоколу“ ги пука своите ќорци од удбашка пропаганда врз Епископот бачки Иринеј, а не врз расколничката МПЦ која бара да преговара, помеѓу другите, токму и со Епископот бачки Иринеј?

Прочитај повеќе

Времето за Бранко Ѓорѓевски истекува

Денес не постои човек во Македонија на кого не му е познато дека еден од условите за напредување на нашава земја во интегративните процеси е решавањето на проблемите со медиумите за кои во повеќе релевантни извештаи на релевантни организации недвосмислено се вели дека манипулираат за политички интереси, користат говор на омраза, демонизираат луѓе кои не мислат како нив, со што ги погазуваат професионалните стандарди во новинарството…

Прочитај повеќе

Уште еднаш за новинарската инсуфициентност на Бранко Ѓорѓевски

Новинарската инсуфициенција и неспособност на Бранко Ѓорѓевски, кога се во прашање црковните теми, веќе е нашироко позната. Од таквиот инсуфициентен „новинарски пристап“ кон црковниот проблем, неодамна се огради и самата непризната МПЦ, соопштувајќи дека едноставно некои новинари не се доволно теолошки образовани.

Прочитај повеќе

Покајание за комунистичката автокефалија

Политичкиот назначеник (формулација на цивилизираниот свет за голем дел од македонските новинари), во случајов би додале и полицискиот назначеник, т.н. Бранко Ѓорѓевски, во најновото издание на весникот „Дневник“ (бр. 5933, од 05. 12. 2015 г.), пишува дека Епископот стобиски и Местобљустител струмички г. Давид ја клеветел МПЦ дека е комунистичка творба.

Прочитај повеќе

За аналитичко-синтетичкиот метод како интелектуална вештина, или, зошто новинарот Бранко Ѓорѓевски не е кадарен да напише издржан текст и истиот да си го препрочита пред да го објави во владиното гласило “Дневник”?

Mногумина во нашево малаксано и папсано општество, самонаречени експерти или аналитичари, брзаат да се истрчаат со некоја анализа и да искоментираат што е вистина, а што лага во актуелните збиднувања во заедничково опкружување. Изобилуваме со универзални  експерти. Посебно се актуелни “експертите” за премрежијата на расколничката  МПЦ. Нивните анализи буквално се топат уште непрочитани. Се топат како снежните снегулки кои незабележливо паѓаат на нашите капути и веднаш исчезнуваат!

Прочитај повеќе

Георги Тасев: Црковните решенија не се во перото на дилетанти

Ќе престане ли веќе еднаш, Б.Ѓ. да ниже колумни полни со фрустрации, наметнувајќи се во јавноста со своето нецрковно резонирање за актуелните случувања? И нема ли поради тоа, конечно, да биде повикан на одговорност од Црквата?  

Прочитај повеќе

Директорот на Идризово го крши законот, Бранко Ѓорѓевски изигрува advocatus diaboli

Било кого да прашате во Управата на затворот Идризово, па дури и самиот Директор, сите ќе ви одговорат дека Архиепископот охридски Јован има законско право да користи дводневно отсуство.

Прочитај повеќе

Страница 1 од 2

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén