Лани пророкуваше за два месеци, а сега митрополитот Тимотеј пророкува дека расколот на неговата МПЦ ќе се решел до крајот на годинава.

Иако се докажа дека нема дар за пророштво и ветувањата му стануваат невистини, митрополитот Тимотеј е повторно во очекување на решение, овојпат, кое “ќе биде понудено од Цариградската Патријаршија”.

Ние пак дознаваме дека Цариград ќе понуди разговори со Белград, како канонско решение на проблемот на МПЦ.

Повеќе: