arhiepiskopot-jovan-sosluzhuvanje-so-vselenskiot-patrijarh

Соборното Православие значи Соборна Евхаристија, сослужување на Литургијата и заедничко причестување со Архиереи и верници од различни помесни, канонски православни цркви!

На фотографијата сосолужуваат Неговата Светост Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј и Неговото Блаженство Архиепископот охридски г.г. Јован!

Вакви фотографии на овој профил ќе објавиме многу. Малку и ќе се пошегуваме – ќе распишеме и награда за фотографија на која епископите на МПЦ, после 1967 г., сослужуваат со било кој канонски Патријарх! А, дај Боже да сослужуваат!

Ние ги чекаме и да се причестиме од нивна рака, но под еден услов – тоа да биде во Соборната Црква!