Наместо со икона Христова и во името на Христа и Соборното Тело Негово – Црквата, со „икона“ Титова и во името на Тито се создаваше расколничката МПЦ.

И се стврдна срцето на оние кои се во раскол, со ушите тешко слушаат и очите ги затворија за со очите да не гледаат, со ушите да не слушаат и со срцето да не разбираат и да не се преумат, та Јас да ги исцелам (спореди Матеј 13. 15).