Минатата 2016 година, на 1 и 2 Октомври, во Православната Охридска Архиепископија со света Архиерејска Литургија, на која началствуваше Неговото Блаженство Архиепископот охридски и Митрополит скопски г.г. Јован, во сослужение на Архиереји од повеќе помесни Цркви, а во продолжение и со пригодна програма, беше прославен јубилејот 1100 години од упокоението на светиот Климент Охридскиот Чудотворец.

Во оваа прилика, на посетителите на официјалната интернет презентација на Православната Охридска Архиепископија им предлагаме да погледнат видео материјал со избрани делови, од споменатата прослава.

Посетителите наскоро ќе можат да видат и останати видеа од прославата на јубилејот, како на пример, беседата на Архиепископот г.г. Јован за светиот Климент Охридски и други содржини.

poa-info.org