Расколничкиот клирик Димитар Белчовски вчера се појавил пред судот за да сведочи против Архиепископот Јован и Православната Охридска Архиепископија. Уште една шизофрена состојба во која, за жал, се наоѓа расколничката МПЦ – од една страна моли за преговори преку кои би ја надминала својата расколничка положба, а од друга страна прави сѐ за да не дојде до тие преговори.

Еден убав, сончев ден, ќе излезат на видело матните зделки на архирасколникот Стефан и на Белчовски. Тој ден можеби ќе задоцни, не нема да изостане.

Очигледно на Белчовски и не му е до решавање на проблемот на расколот.

Можеби заради следнава содржина?

Која е улогата на Калиа ДООЕЛ во случајот Изгрев?

Она што засега ги поврзува оваа компанија и Миладинов ДОО, е името на Димитар Белчовски. Во Калија фигурира како директор, а во заедничката фирма со Миладинови, како претставник на МПЦ.

Каква е улогата на оваа фирма во црквата?

Имало ли сомнителни трансакции?

Знаел ли Архиепископот за оваа и за евентуално други фирми регистрирани во МПЦ, за низа други прашање, одговор засега нема.

Целата содржина е на следнава врска: http://forum.kajgana.com/threads/%D0%BA%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B0%D0%BF%D1%81%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D0%BE-%D0%9C%D0%9F%D0%A6.25706/