ЗА СЕКОЈ ЧЛЕН НА МПЦ, ОБВРСКА ЗА ЧИТАЊЕ! Во прилог на македонски јазик се наоѓа капиталното дело „За единството на Црквата“ на Св. свешт-мч. Кипријан Картагински. Напишано е во 251 година, по повод расколот на Новацијан (Римски свештеник, кој на неканонски начин се самопрогласил за папа и така влегол во раскол со римската […]

Прочитај повеќе