Во наци-окултен стил со навивачка бакљада започна расколничката приватна журка на Партение. Тажна слика од древното светилише кое е претворено во навивачка арена. Наместо бројно монаштво од целото православие да се збереше во Бигорски на сеправославна прослава, гледаме како тотално несоодветно за манастирски амбиент – се прави бакљада. На прв поглед помисливме дека е некоја […]

Прочитај повеќе