Најголемиот националшовинист во синодот на МПЦ, расколникот Агатангел уцвика пред притисокот на власта и индиректно најавува дека бришењето на придавката “македонска” во евентуалниот томос што би го добиле од Истанбул, нема да му биде проблем храбро да го премолчи. Слично како што и во неговото денешно обраќање Агата не гукнува ниту збор за тоа дека […]

Прочитај повеќе