Партениј и неговото хипертрофирано его, заради прославата 1000 години (од кои последните 50 му се во раскол), ја држи целата држава отворена, за, по денот на неговата прослава, да ја дотера бројката до 1000 заразени. Дури и медиумите со национална концесија, бесплатно емитуваат ТВ спот повикувајќи за што побројно присуство во Бигорски, а јавниот сервис […]

Прочитај повеќе