Расколничкиот свештеник Стефан Санџакоски, кој е угледен професор на расколничкиот теолошки факултет и ценет во расколничките кругови, оваа година, на 20. 09, во својата беседа пред народот во манастирот во Калишта, алудирајќи на расколничкиот архиепископ и синод, но и на политичарите, истакнал дека секој што од МПЦ сака да направи политичка партија не само што […]

Прочитај повеќе