Датум: октомври 3, 2020

Наум конечно ја загуби битката

Народот вели: лага баба долага. Така Наум го лажеше цел Синод на МПЦ, дека Црквата во Бугарија само што не ја признала автокефалијата на МПЦ, за потоа со години истото да го прави со лагата дека Вселенската Патријаршија ќе се замери со сите други православни Цркви, па дури и со грчката и ќе ѝ додели […]

Прочитај повеќе

Расколничката МПЦ сега се откажува од автокефалија и прифаќа да биде истанбулска епархија

Од Истанбул стигна абер: МПЦ не се за автокефалија! За лечење се! Во животот на секоја лага неминовно доаѓа еден момент што ѝ припаѓа на вистината. По сѐ изгледа дека расколниците од МПЦ, после 53 години бегање, ги стигна вистината во форма на изјава со ефект на ладен туш од патријаршијата во Истанбул. Наместо томос […]

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén