Датум: февруари 27, 2020

Прашањето на МПЦ да се решава во рамките на СПЦ при сеправославна согласност, а никако еднострано од Цариград

Расколничката МПЦ вложува огромни неканонски, парацрковни политичко-државни напори да го заобиколи единствениот пат за својата афирмација во православието. Но, по братската средба на 6-те православни цркви во Аман, треба да ѝ е јасно следново: Во Аман се потврди поранешната соборска одлука од Шамбези дека доделувањето автокефалија е прашање на сеправославен конснзус! Никој од овие 6 цркви […]

Прочитај повеќе

Кога “самовистината” на Канал 5 ќе избега од контрола, политичарите велат: гаси светло и прекинувај емисија.

Кога “самовистината” на Канал 5 ќе избега од контрола, политичарите велат: гаси светло и прекинувај емисија. Погледни го видеото:

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén