Во својата последна изјава Бугарскиот Патријарх Неофит испрати специјален поздрав до расколничката МПЦ дека можат да сметаат на поддршката на Бугарската црква, и никако да не забораваат дека таа им се дава само затоа што се од иста крв со Бугарите. Очигледно Неофит си го врзал во крпче барањето на МПЦ, Бугарската црква да им […]

Прочитај повеќе