Наместо од расколот со горчлив вкус, да ги принесе верниците кон најслаткиот Бог во Соборната Црква, помрачената „ѕвезда“ од Бигорскиот манастир – Партениј, идолски го принесува неговиот лик да го јадат – за да имаат дел со него. Па ќе им рече: Вистина ви кажувам, ако ја јадете оваа торта, ќе имате живот расколнички во […]

Прочитај повеќе