1959г.: Бог им ја даде Црквата за да бидат во заедница со православните народи; 1967г.: Си заминаа од домот Божји – Црквата, за да го потрошат Божјото наследство живеејќи блудно како „автокефални“ во раскол; 2020г.: Живеат од чување туѓи свињи. Ја имаат потрошено целата благодат. Духовно се дотолку изгладнети, што им завидуваат и на свињите […]

Прочитај повеќе