Датум: февруари 13, 2020

Дали Владо Наумов ја управува МПЦ наместо Стефан и останатата расколничка братија?

Дали Владо Наумов ја управува МПЦ наместо Стефан и останатата расколничка братија? Повеќе на:

Прочитај повеќе

Црквата нема да умре дури и ако се премести или умре Вселенскиот Трон

Ова се зборовите на познатиот грчки старец, големиот познавач на Светите Канони, бескомпромисниот застапник на Светото Предание и критичар на Екуменизмот, Епифаниј Теодоропулос, упатени во отворено писмо до цариградскиот патријарх Атинагора, инаку зборови многу актуелни во сегашно време со последниве излети на сегашниот патријарх Вартоломеј: “Неброено пати е попожелно да се искорени историскиот Трон Цариградски […]

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén