Дали просечниот расколник (како посочениот пример) ја знае разликата помеѓу вистинскиот, автокефален Томос и “томос”-от кој расколничката МПЦ сака да го добие од Истанбул, а може само да сонува дека ќе го добие. Јавноста и новинарите треба да поставуваат прашање: Дали МПЦ ќе може да врши канонизација на светител без патријаршијата од Истанбул? Дали знаат […]

Прочитај повеќе