Пендаровски деновиве падна на сентишот на расколничкиот игумен Партениј кој го молел, токму тој да биде спонзор на расколничката прослава во манастирот. Поточно, трговецот со чувства Партениј, со итрина го прелажал дури и претседателот, само да се докопа до извесни народни пари за себепромоција. И како по некое клише, како и сите претходни и сегашни […]

Прочитај повеќе