По повод одбележувањето на 10 Декември – Меѓународниот ден на човековите права, Соборно Православие поставува бројчаник, со кој уште еднаш ја известува јавноста дека поминаа повеќе од 750 денови откако ЕСЧП ја осуди Северна Македонија, односно ја задолжи да ја исправи неправдата од нерегистрирањето на Православната Охридска Архиепископија. Во пресудата на Судот од Стразбур беше […]

Прочитај повеќе