Месец: декември 2019

Пендаровски ќе биде покровител на бугарската пропаганда која во Северна Македонија ја врши Бигорскиот манастир

Пендаровски деновиве падна на сентишот на расколничкиот игумен Партениј кој го молел, токму тој да биде спонзор на расколничката прослава во манастирот. Поточно, трговецот со чувства Партениј, со итрина го прелажал дури и претседателот, само да се докопа до извесни народни пари за себепромоција. И како по некое клише, како и сите претходни и сегашни […]

Прочитај повеќе

Бројчаник: 750 денови од донесената (а неизвршена) пресуда на Европскиот суд за човекови права во Стразбур против Република Северна Македонија

По повод одбележувањето на 10 Декември – Меѓународниот ден на човековите права, Соборно Православие поставува бројчаник, со кој уште еднаш ја известува јавноста дека поминаа повеќе од 750 денови откако ЕСЧП ја осуди Северна Македонија, односно ја задолжи да ја исправи неправдата од нерегистрирањето на Православната Охридска Архиепископија. Во пресудата на Судот од Стразбур беше […]

Прочитај повеќе

Овозможено од WordPress & Темплејт на Anders Norén