Почитувани новинари, ви се обраќам пред сè како засегнат граѓанин, но и како правник, за една сериозна состојба во нашето општество, која без престан медиумски се игнорира! Имено, на официјалниот сајт на Православната Охридска Архиепископија (ПОА), излезе информација за кореспонденцијата на ПОА со Основниот суд Скопје 2, во однос на судската регистрација на оваа Црква, […]

Прочитај повеќе