Специјалниот известувач на Организацијата на Обединетите Нации, г-динот Ахмед Шахид, во својот извештај до „Советот за заштита на човековите права при ООН“, констатира фактичко нарушување на правата за слобода на вероисповед на членовите на Православната Охридска Архиепископија (ПОА), од страна на властите во Република Северна Македонија. Извештајот е поднесен во првата половина на годинава, а […]

Прочитај повеќе