Патријарх Павле: “Неволји имаме многу, не само од непријателите или од незнабожците, туку ги имаме и од оние кои велат дека се Христијани. И, сега ние гледаме како тие Христијани постапуваат нечовечки… Кога така би постапувале и ние, би биле уште повеќе осудени: на кого му е дадено многу, од него многу и се очекува! […]

Прочитај повеќе