Со судско-полициското шиканирање за атер на расколничката МПЦ, власта во Северна Македонија допрва ќе биде изложувана на столбот на срамот, особено затоа што одбива да ја спроведе одлуката од Стразбур за регистрација на Православната Охридска Архиепископија. Во такви околности на државен прогон, преку одбивање на регистрацијата и судските прогони против Архиепископот Јован кои сè уште […]

Прочитај повеќе