МПЦ некогаш беше црква, но 1967 г. својата сила ѝ ја отстапи на Комунистичката партија, па така до ден денешен со неа тотално анахроно си раководат политичарите. Кога ќе престане да ја имитира државата и кога ќе се врати во Соборноста, МПЦ тогаш повторно ќе стане Црква. Во тој контекст, неколку реченици на светиот Николај […]

Прочитај повеќе