Се чини дека медиумската сапуница во продукција на МПЦ ќе потрае уште некое време.

Сѐ уште не е ниту на повидок, за која точно „мајка“ во нивниот Синод ќе успеат да се договорат и да ја признаат за своја.

Но, кога станува збор за таткото и кумот, професорот по историја на МПЦ, д-р Јован Белчовски е прилично категоричен!

Па, погледнете и сами, за кого поточно станува збор: