Дали МПЦ сака баш такво “признавање” како тоа на Денисенко, без апсолутно никој да им дојде на востоличување, без апсолутно никој да сослужува со нив, отфрлени од сите помесни цркви, освен од два-тројца Фанариоти по политичка директива?